Een Mengelmoes past overal


Urban farming


Van balkonterras tot stadstuin

Handen in de aarde, weten wat je eet: aan het zelf kweken van groenten en kruiden beleven steeds meer mensen hartstikke veel plezier. En het fijne is dat je er niet altijd een mega-grote tuin voor nodig hebt. Dat is ook wat we voor ogen hadden toen we Mengelmoes ontwikkelden. De Mengelmoes Groentafel is een mooi afgewerkt meubel van staal, aluminium en eikenhout waarmee je op een relatief klein oppervlak een moes- of kruidentuin op hoogte kunt maken.

 

Groenten en kruiden, vlinders en bijen

Vanzelfsprekend zijn er genoeg mogelijkheden om Mengelmoes te vullen. Natuurlijk met kruiden of groenten maar misschien ook wel met wat wilde bloemen of een kleine vlinderstruik. Laat de bijen en vlinders zich welkom voelen en draag meteen bij aan de biodiversiteit in de stad! Zelfs een vijvertuin -met tapkraantje- behoort tot de mogelijkheden.

 

Voor elke maat of soort tuin is er dus wel een Mengelmoes Groentafel. Welke past bij jou?

 

Tuinarchitectuur


Strak en stoer

Ook voor de de professionele (tuin)architect of hovenier is Mengelmoes een prima optie. Het stoere ontwerp is breed inzetbaar en laat zich met z’n strakke vormgeving makkelijk combineren in elk ontwerp. De tafel is tot een lengte van 3 meter verkrijgbaar en maatwerk is mogelijk.

 

Kantoortuin of atrium

Geef de term ‘kantoortuin’ een andere betekenis. Verticale tuinen, groendaken of een goed ingericht atrium. Je ziet dat het integreren van groen op de werkplek een steeds belangrijkere plek inneemt. Het combineren van meerdere tafels met verschillende formaten geeft dan ook zeker een dynamische boost aan een tuinontwerp.

 

Stedelijke buitenruimten of buurtproject

Bij plannen van architecten, gemeenten en woningbouwverenigingen zie je steeds vaker dat er waarde gehecht wordt aan de groenbeleving en leefbaarheid in de stad. Het gezamenlijk onderhouden van een tuin of het kweken van groenten en kruiden kan verbinding geven in een wijk of straat. Mengelmoes heeft (hoe klein ook) zeker de ambitie om zijn steentje bij te dragen om generaties en culturen te verbinden.

 

Plannen om Mengelmoes te integreren in je ontwerp? We denken graag mee.

 

Zorg & Educatie


Beleven, bewegen, ontmoeten

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de inzet van moestuinen (en groen in het algemeen) een positieve invloed heeft op het levensgeluk van ouderen. Het zorgen voor planten, het actief buiten zijn en het sociale contact zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.
Op basis van deze kenmerken hebben we samen met social designers Mengelmoes getest en aanvullende activiteiten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide soepmiddag of een theeproeverij met kruiden uit de eigen Mengelmoestuin. Dat niet alle bewoners groene vingers hebben is dus zeker niet erg!

 

Ruiken, voelen, proeven

Met één of meerdere Mengelmoes tafels maak je relatief eenvoudig een behapbare belevingstuin waarbij zintuigen zoals ruiken, voelen en proeven volop geprikkeld worden. Denk aan de specifieke geur van tomaat, basilicum of oregano maar ook aan het proeven van minder voor de hand liggende kruiden zoals citroenmelisse (zuur/fris) of stevia (zoet). Bewoners kunnen direct na plaatsing van de tafels met hun eigen groenten- of kruidentuin aan de slag!

 

Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden. We vertellen je er graag over.